Vergelijken van zorgverzekeringspakketten loont !

Vergelijken van zorgverzekeringspakketten loont !

13 november 2017

 

Sporters opgelet:

Vergelijken van zorgverzekeringspakketten loont!

Iedere sporter, van beginnend en amateur tot aan chronisch ziek en geblesseerd of topsporter, verdient sportmedische zorg (zoals sportmedisch advies, (blessure)consulten, preventief sportmedische onderzoeken en sportkeuringen) op topniveau!

Dat de sportarts er alleen is voor prestatiegerichte sporters is een misvatting! Iedereen die sport en/of actief beweegt kan de sportarts bezoeken. De sportarts is er voor ieder (nog niet) bewegend mens; jong en oud, recreatieve en topsporter en voor zowel minder validen als mensen met chronische aandoeningen, zoals artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma.

Diensten verricht door de sportarts worden sinds 2016 vergoed vanuit zowel de basis- als aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

Consult bij de sportarts                                                          

Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.

Voor deze klachten kun je na verwijzing van de huisarts of specialist terecht bij de sportarts.

 

Aanvullende verzekering

Sportmedische onderzoeken, in de volksmond ook wel sportkeuringen genoemd. Je ervaart geen klachten, maar wilt je weten of je verantwoord sport/beweegt, een sportieve uitdaging wel aankunt of je wilt weten hoe je je prestaties kunt verbeteren.
Sportmedische begeleiding (trainingsadvies en individueel trainingsschema o.b.v. uitkomsten sportmedisch onderzoek)
Verplichte sportkeuring door een sportbond, -organisatie, of –vereniging.

Voor diensten uit de aanvullende verzekering heb je geen verwijzing nodig van een huisarts.

Vergoedingen voor andere sportzorgprofessionals    

Naast vergoedingen voor de sportarts bieden steeds meer zorgverzekeraars vergoedingen voor andere sportzorgprofessionals, zoals: sportfysiotherapeuten, sportdiëtisten, sportpodotherapeuten, sportmasseurs, en sportpsychologen. Voorwaarde voor vergoeding is dat de sportzorgprofessional is gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS).  De SCAS houdt zich bezig met het onpartijdig vaststellen van de vakbekwaamheid van professionals en instellingen die zich richten op de begeleiding van sporters en de behandeling van sportblessures

Vergelijk pakketten

Het loont echt om de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars te vergelijken. Sportzorg.nl, de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland, helpt je hierbij door jaarlijks een overzicht te geven met daarin de vergoedingen van alle zorgverzekeraars voor sportzorg uit de aanvullende verzekering. Het overzicht voor 2018 zal met enkele weken te vinden zijn op de website http://www.sportzorg.nl en http://www.mediweert.nl.

Collectiviteiten

Het loont ook om goed te kijken naar zogenaamde collectiviteiten. Via de collectiviteit krijg je vaak, bovenop je aanvullende verzekering, nog meer vergoed. Zo biedt Zilveren Kruis voor leden van diverse sportbonden (waaronder de Atletiekunie) een collectiviteit waarin nog extra vergoedingen voor sporters zijn opgenomen zoals een sportbrace, een dynamische fietspositiemeting, psychologische (sport)begeleiding en een sportprothese/sportrolstoel.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht