Wat heeft SMA Mediweert u te bieden?

Als u sport en/of actief beweegt, of hiermee wilt beginnen, wilt u dat natuurlijk zo gezond en verantwoord mogelijk doen. SMA Mediweert heeft alle deskundigheid in huis om u hierin optimaal te ondersteunen.


Met een preventief sportmedisch onderzoek, ook wel 'gezondheidscheck' genoemd, brengen wij uw gezondheid en belastbaarheid nauwkeurig in kaart. Indien u een blessure of een andere sportgerelateerde klacht heeft, kunt u bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling. Maar ook
 wanneer u gewoon benieuwd bent naar uw inspanningsvermogen, bent u bij ons aan het goede adres. Wilt u gerichter trainen en/of zelfs voor een maximale (sport)prestatie gaan, dan hebben wij de juiste apparatuur, screeningstools en multidisciplinaire kennis in huis om u hierin optimaal te begeleiden. Alles is erop gericht om u gezond, verantwoord en maximaal te kunnen laten sporten en bewegen.

Een greep uit ons diensten:
  • Preventieve sportmedische onderzoeken en sportkeuringen
  • Blessureconsulten
  • Inspanningstesten en trainingsadvies
  • Revalidatie bij blessures of chronische aandoeningen
  • Vervaardigen van sportinlays
  • Verbeteren van mentale vaardigheden, zoals omgaan met wedstrijdspanning
  • Voedingsadvies
  • Loop- en krachttraining

Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde  is het medisch specialisme dat zich richt zich op het bevorderen, waarborgen en herstellen van de gezondheid van mensen die (willen gaan) sporten en/of bewegen. Ook richt het zich op het bevorderen en herstellen van de gezondheid van mensen met chronische aandoeningen door sport en/of bewegen in te zetten als therapie. De sportarts is daarbij expert op het gebied van belasting en belastbaarheid.

Bij de sportarts kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van blessures en andere sportgerelateerde klachten, revalidatie bij chronische aandoeningen, een preventief sportmedisch onderzoek, sportkeuringen, inspanningstesten, en leefstijl- en trainingsadvies. De sportarts zal het consult individueel afstemmen op u, uw belastbaarheid en uw sportieve activiteiten.

Musculoskeletale geneeskunde

De orthomanueel arts is expert op het gebied van het houding- en bewegingsapparaat en richt zich op behandeling van standsafwijkingen in gewrichten. Deze standsafwijkingen zijn niet altijd van buitenaf duidelijk te zien, maar kunnen diverse klachten veroorzaken, zoals gewricht- en spierpijnen, waaronder rugklachten,maar ook hoofdpijn, tintelingen of duizeligheid. Wanneer u klachten heeft, waarbij een behandeling uit de reguliere geneeskunde geen of onvoldoende verbetering geeft, kan de orthomanueel arts u vaak verder helpen.

 

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut richt zich op preventie en behandeling van blessures. Ook kan de sportfysiotherapeut u na een blessure of ziekte helpen terugkeren naar uw oude sportniveau. Het behandel- of revalidatieplan sluit aan bij de sport die u doet. Zo zal de sportfysiotherapeut met u werken naar sportspecifieke oefeningen, zo mogelijk in uw eigen trainingsomgeving.

Sportpodotherapie

Een sportpodotherapeut corrigeert of optimaliseert het beweegpatroon van het lichaam (de beweegketen) door in te grijpen op de voet. Daarvoor analyseert de sportpodotherapeut uw loop- en sportspecifieke bewegingen. Mocht correctie nodig zijn, dan vervaardigt de sportpodotherapeut sportzolen, die specifiek zijn afgestemd op u, uw sport en uw sportschoenen.

Sportdiëtetiek

De sportdiëtist is gespecialiseerd in eten en drinken rondom sport en bewegen. Een juiste voeding, die aangepast is op uw sportieve activiteiten, helpt u sneller te herstellen en beter te presteren. Daarnaast helpt het uw gewenste lichaamsgewicht te bereiken en kan het lichamelijke klachten, zoals maag- en darmklachten of overmatige vermoeidheid, helpen voorkomen. De sportdiëtist maakt een voedingsplan op maat, afgestemd op uw trainingen, wedstrijden en leefstijl.

Fysieke Training

Onder fysieke training verstaan we het trainen van de basismotorische eigenschappen (uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid) en samengestelde houding-
en beweegvormen, zoals functionele stabiliteit en loop- of sprongtechniek. 
Fysieke training helpt u uw belastbaarheid van houding- en bewegingsapparaat te verbeteren. Hierdoor neemt het risico op blessures af en zullen uw sportieve prestaties toenemen.