Wat heeft SMA Mediweert u te bieden?

Als u sport en/of actief beweegt, hier mee wil beginnen, of geadviseerd heeft gekregen meer te gaan bewegen, wilt u dat natuurlijk zo gezond, verantwoord en optimaal mogelijk doen en soms zelfs een (top)prestatie nastreven. De sportarts kan u hierin optimaal te ondersteunen.

Een greep uit onze diensten: 
  • (Blessure)consulten
  • Medisch specialistische beweegzorg bij ziekte en chronische aandoeningen
  • Inspanningstesten en trainingsadvies
  • Preventieve sportmedische onderzoeken en sportkeuringen
  • Leefstijladvies
  • Sportmedische begeleiding
  • Coordineren van (sport)medische zorg, zoals (sport)fysiotherapie, -podotherapie, - dietetiek, -psychologie en fysieke training

SMA Mediweert heeft korte lijntjes met de specialisten en andere afdelingen van SJG Weert en werkt nauw samen met verschillende (sport)zorgverleners in de regio, zodat u bij ons terecht kunt voor de volledige breedte van sport- en beweegzorg. SMA Mediweert biedt zorg op maat, afgestemd op uw individuele behoefte.

Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde  is het medisch specialisme dat zich richt zich op het bevorderen, waarborgen en herstellen van de gezondheid van mensen die (willen gaan) sporten en/of bewegen. Ook richt het zich op het bevorderen en herstellen van de gezondheid van mensen met chronische aandoeningen door sport en/of bewegen in te zetten als therapie. De sportarts is daarbij expert op het gebied van belasting en belastbaarheid.

Bij de sportarts kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van blessures en andere sportgerelateerde klachten, medisch specialistische beweegzorg bij ziekte en chronische aandoeningen, een preventief sportmedisch onderzoek, sportkeuringen, inspanningstesten, en leefstijl- en trainingsadvies. De sportarts zal het consult individueel afstemmen op u, uw belastbaarheid en uw sportieve activiteiten.